Uzlaşma Nedir?
Sanık ile mağdurun arasındaki uyuşmazlığın, olayın konusu ve özelliklerine göre çeşitli çözümler, öneriler bulup sunulan çözüm ve önerilerden birinde anlaşmalarını sağlamaktır. Zararın giderilmesine ve onarımına ağırlık verir.
Uzlaştırmacı Kimlik Kartı
Uzlaştırmacılık mesleğini yapan herkes uzlaştırmacı kimlik kartını kullanabilir. Cumhuriyet başsavcılıklarından imza karşılığında teslim almaları gerekmektedir.
Uzlaşma Teklifi Kimlere Yapılır?
Soruşturma veya kovuşturmanın taraflarına yapılmalıdır. Sanık ve mağdurun bizzat kendisine uzlaşma teklifi yapılmalıldır.
Uzlaştırma Ücreti Nasıl Ödenir?
Uzlaştırmacının çalışmasına karşılık olarak taraflardan ücret talep edilmez. Taraflar arasında uzlaşma sağlanırsa ücret Devlet tarafından ödenir fakat uzlaşma sağlanmazsa yargılama gideri olarak mahkümiyet halinde sanıktan alır.
Uzlaştırma Başvurusu Nasıl Yapılır?
Uzlaşma başvurusu, haklarında soruşturma yürütülen teşebbüsler veya teşebbüs birlikleri tarafından yazılı olarak Rekabet Kurumuna iletilmesi gerekmektedir ayrıca başvurular e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden de yapılabilmektedir.
Uzlaşma Eğitimi Nasıl Olur?
Uzlaştırmacı olarak görevlendirilecek kişilere, Daire Başkanlığının belirlediği konularda teorik ve uygulamalı eğitim verilir. 1/12 devam zorunluluğu vardır. 36 saatlik teorik ve on iki saati uygulamalı olmak üzere en az 48 ders saati eğitim verilmektedir.
Uzlaşma Kaç Günde Sonuçlanır?
Uzlaştırmacının, dosya içindeki belgelerin birer örneğinin kendisine verilmesinden itibaren 30 gün içerisinde uzlaştırma işlemlerinin sonuçlanması gerekir fakat bu süre her defasında yirmi günü geçmemek üzere en fazla iki kez daha uzatabilir.
Uzlaştırmacı Eğitimimize Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız.