İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı

Öğretim Teknolojisinin Kullanımı Eğitim Programı

İşletmelerin genel anlamda ayakta kalabilmeleri varlıklarını sürdürebilmeleri büyük ölçüde insana yaptığı yatırımla mümkündür. Bu doğrultuda doğru insanın doğru işe, doğru işin de doğru insana ulaşabilmesi ve iş tatmini oldukça önem arz etmektedir. İnsan kaynakları Yönetimi departmanı işletmelerde daha önemli hale gelmekte ve bu sorumluluğu üstelenmektedir. Bununla birlikte bulundukları şirkette sorumlu oldukları süreçleri en iyi şekilde yönetebilmeleri de gerekmektedir.

İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi ile katılımcıları iş kanunu, işyeri bildirme, eşit davranma, devir, fesih, çalışma süreleri, çalışma yaşı, iş sağlığı güvenliği, İŞKUR, idari ceza hükümleri, sendikalar, iş sözleşmeleri, iş kolları, ücret, prim ikramiye, idari para cezaları, asgari ücret gibi süreçleri yönetebilecek yeterli bilgi ve beceri açısından uzmanlaştırmak, alanında yetkinlik kazandırmak ve bu sayede sektörde rakiplerinin önüne geçebilmeleri, alanlarında aranan özelliklere sahip olmaları ve doğru işerine ulaşmaları, ulaştırmaları hedeflenmiştir.

Eğitimler çevrimiçi (canlı) dersler olarak gerçekleşmektedir yeterli sayıda ön başvuru oluştuğunda eğitim tarihleri planlanacaktır.

Eğitim Süresi

30 saat

Eğitim İçeriği

• İnsan Tanıma Sanatı
  • Çalışma İlişkileri
  • Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İş Analizi ve İş Tasarımı
  • İnsan Kaynakları Planlaması
  • İnsan Kaynakları Bulma ve Seçme
  • Eğitim Yönetimi
  • Kariyer Geliştirme ve Yetenek Yönetimi
  • Performans Değerlendirme
  • İş Değerleme
  • Ücret Yönetimi
  • İnsan Kaynakları Yönetiminin Koruma Boyutu: İş Sağlığı ve Güvenliği
  • İletişim
  • İnsan Kaynakları Yönetiminin
  • Hukuki Boyutları
  • Endüstri İlişkileri

Eğitimin Kazanımları;

Eğitim sonunda katılımcılar, personel ve insan kaynakları yönetimi arasındaki farkın ne olduğunu, sermaye ve yetenek yönetimini öğrenebilir, insan kaynakları planlaması, çalışma analizi, işe alma, işe alıştırma, eğitim verme ve işten ayrılış süreçlerini yönetebilecek uzmanlığa sahip olabilir bilgi ve becerilerini geliştirebilirler.

Eğitime Kimler Başvurabilir?

• İnsan kaynakları yönetimi alanında çalışmakta olanlar
  • İnsan kaynakları yönetimi alanında kariyer hedefleyenler
  • İnsan kaynakları alanında kariyer planlayan üniversite öğrencileri ve mezunlar
  • Şirket sahipleri, yöneticileri ve yönetici adayları
  • İnsan kaynakları yönetimi alanına ilgi duyan herkes bu eğitime başvuruda bulunabilirler.

Sertifika Süreci

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar eğitimlerini bitirdikten sonra sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sisteminden üzerinden sorgulayabilmektedirler.

Sertifikaya Sahip Olmak Ne Kazandırır?

Alacağınız sertifika ile onaylı ve geçerli bir belgeye sahip olabilir aynı zamanda iş bulabilir, çalışmakta olduğunuz işinizde yükselebilir, terfi edebilir, özgeçmişinize katkı sağlayabilir, iş başvurularında sizi öne çıkabilir, uzmanlığınızı ve eğitiminizi belgeleyebilir, rakiplerinizle aranıza fark koyabilir, kariyerinizi geliştirebilir, geleceğinize de yön verebilirsiniz.