Hukuk mesleklerine giriş sınavı hakkında

Hukuk mesleklerine giriş sınavı hukuk fakültesinden mezun olan öğrencilerin kariyerlerinde ilerlemeleri için gerçekleştirilen ön eleme sınavıdır.

Sınava 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan hukuk fakültesi mezunu öğrenciler tabii tutulmaktadır. 2019 tarihinden itibaren önce kayıt yağptırmış olan öğrenciler sınavdan sorumlu tutulmamaktadır.
Yapılan bu düzenlemede Türkiye Barolar Birliği 09.05.2023 tarihinden itibaren 'Avukatlık Staj Yönetmeliği Değişikliği' ile birlikte değişiklikler getirilmiştir. Bu değişikliklerle birlikte hukuk mesleklerini yapabilmek için sınavdan başarılı olma zorunluluğu getirilmiştir.

Sınav hem hukuk bilgisini hemde hukuk uygulamalarında ki başarınızı ölçmeyi amaçlamıştır. Sınavdan başarılı olabilmek için en az 70 geçer notu alınmalıdır.

Sınava hazırlanırken hukuk fakültesinin müfredatı göz önüne alınmalıdır. Bununla birlikte genel kültür ve genel yetenek bilgilerinizide geliştirmeniz gerekmekterdir. Sınava girecek adaylar 4 üncü maddede belirtildiği gibi belirlenen süre içerisinde altı kez sınava girme hakkına sahiptir. Bu süre içerisinde aday başarılı olamazsa bir daha sınava alınmaz.

Sınav ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir ve çoktan seçmeli olacaktır. Hukuk mesleklerine giriş sınavının önemi avukatlık mesleğinin daha iyi bir süreç içerisine girmesi saygınlığının artması içindir.

17.05.2024 18:15