Ürün Tanıtım Temsilcisi Yeterlilik Eğitimi

Uzaktan Eğitim

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yayınlanan 3 Temmuz 2015 tarihli “Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre 01.01.2019 tarihinden itibaren ÜTT Yeterlilik Eğitimlerine en az ön lisans düzeyinde eğiteme sahip kişiler katılabilecektir.

• Farmakoloji
  • Akılcı İlaç Kullanımı (Aik)
  • Farmakovijilans
  • Etik Ve İlaç Mevzuatı
  • Halk Sağlığı
  • Ürün Tanıtımı Sürecinde Etkili İletişim Teknikleri
  • İlaç Sektöründe Tanıtım
  • Eğitim uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.
  • Ütt adayları en fazla %10 devamsızlık yapabilir.
  • Her bir ders için ön test son test uygulamaları yapılacaktır. Bir sonraki derse geçebilmek için son testte %50 başarı şartı aranacaktır. Başarı şartı sağlanana kadar ilgili ders tekrar izlenecektir.
  • Ütt adaylarının uzaktan eğitim içeriklerini takip etmek zorundadır.
  • Bir eğitim döneminde yeterlilik belgesi sınavı öncesinde gerekli devam şartlarını sağlayamayan ÜTT adayları yeterlilik belgesi sınavına giremezler ve yeterlilik belgesi sınavı haklarını kullanmış sayılırlar.
  • Üniversitelerin, ürün tanıtım temsilcisi yetiştiren bölümlerinden mezun olanlara diplomalarını ibraz etmeleri hâlinde veya en az yüksekokul mezunu olup Kurum tarafından yapılan veya yaptırılan sınavı başarı ile geçenlere Kurum tarafından yeterlilik belgesi düzenlenir.
  • Yeterlilik belgelerinin olması kaydıyla firmalarda ürün tanıtım temsilcisi unvanı ile çalışabilirler.
  • Yeterlilik belgesi almaları durumunda Kurum elektronik kayıt sistemine Kurum tarafından kaydedilirler. Sisteme kayıt olan yeterlilik belgesi sahibi ürün tanıtım temsilcilerine, ruhsat/izin sahibi tarafından formatı Kurumca belirlenmiş bir “Ürün Tanıtım Temsilcisi Kimlik Kartı” düzenlenir. Kimlik Kartı olmaması durumunda ürün tanıtım temsilcisi olarak çalıştırılamazlar.
  • Hekim, diş hekimi ve eczacı haricindeki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün ve benzerinin tanıtımını yapamazlar ve tanıtım malzemesi veremezler.
  • Ürün tanıtımı sırasında ürünle ilgili kendilerine rapor edilen advers etki/olayları firmalarındaki bilim servisine iletirler.

1. Uzaktan Eğitim Sistemine nereden erişim sağlayabilirim?

Uzaktan eğitim sistemine https://uttegitim.ticaret.edu.tr adresinden kullanıcı bilgilerinizi girerek erişim sağlayabilirsiniz.

2. İçeriği görüntüleyemiyorum, ne yapmalıyım?

İnternet Tarayıcınızı (İnternet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) değiştirip tekrar içerikleri görüntülemeyi deneyiniz. İçerikleri görüntüleyemiyorsanız Flash Player eklentisinin yüklü ve güncel olduğundan, tarayıcınızda Pop-up engelleyicisine izin verildiğinden emin olmalısınız.

3. Şifremi Unuttum ne yapmalıyım?

Giriş ekranında Şifrenizi mi unuttunuz? butonuna tıklanarak gelen ekrana sisteme kayıt olurken verdiğiniz e-posta adresinizi yada TC kimlik numaranızı yazarak parola güncelle butonunu tıklamanız durumunda mail adresinize parolanızı sıfırlama linki gönderilecektir.

4. Eğitimlere devam zorunluluğu var mıdır?

Eğitim Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla verildiğinden eğitim bitiş tarihine kadar istediğiniz zaman diliminde erişim sağlayabilirsiniz.

5. Sınava girebilmem için eğitim içeriklerini tamamlamam gerekiyor mu?

Sınava girme hakkı kazanılması için, eğitim bitiş tarihine kadar, tüm derslere ait bütün sınav ve içeriklerin minimum %90 oranında tamamlanmış olunması gerekmektedir. Eğitim içerisinde yer alan derslere yönelik tamamlama durumu “Derslerim” listesinden görüntülenebilir.

6. Bilgilendirme mailleri bana ulaşmıyor?

Bilgilendirme mailleri ve diğer duyurular sisteme kullanıcı kaydı oluşturduğunuzda vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilmektedir. E-mailleri aldığınızdan emin olmak için lütfen utt@ticaret.edu.tr adresini güvenilir kişilerinize ekleyiniz.

7. Testi tamamladıktan sonra diğer içeriğe geçiş yapamıyorum ne yapmalıyım?

Derslerim menüsünden ilgili eğitim içeriklerinin bulunduğu ekranın sol üstünde yer alan “Yenile” butonuna tıklayarak sonraki içeriğe geçiş yapabilirsiniz.

8. Diğer teknik problemler ve sorular için ne yapmalıyım?

Çevrimiçi(online) sistem, ders içerikleri veya farklı konularda sorularınız için utt@ticaret.edu.tr adresine veya sistem içerisinde yer alan İletişim Araçları -> Mesaj menüsünden Ticaret Eğitmen ne mail gönderebilirsiniz.

Müfredat