ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi

4,6 (1700 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 10/2025
 Türkçe

ISO 14001:2015 Başdenetçi Eğitimi
eğitimimize göz atabilirsiniz.

1. Eğitim Bilgileri

  • Eğitim Süresi: Toplam 131 saat / 99 Modül
  • Eğitim Yöntemi: Online / Kendi hızınızda ilerleyebileceğiniz format
  • Fiyat: 15.000 TL
 

2. ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi Nedir?

Gıda Güvenliği Sistemini yürütmekle görevli olan tüm çalışanlar ve birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetim yapma konusu ile ilgilenen bireyler için kapsamlı ve titizlikle oluşturulmuş, hibrit eğitim programıdır.

Toplum sağlığını birincil olarak etkileyen gıda güvenliği hassas bir konudur. Bu nedenle eğitim programımız kapsamı içinde; ISO 22000 denetimlerinin planlanması, yürütülmesi, raporlanması, denetçi olmak için şartlar, denetçi sorumluluğu, kuruluşun bağlamı, liderlik, gıda güvenliği politikası, gıda güvenliği yönetim sisteminin planlanması, operasyonel planlama, kontrol, performans kontrolü ve ön gereksinimler yer almaktadır.

Ayrıca gıda güvenliği tehlikeleri, kontrol planları, yasal ve diğer şartlar, yönetimi gözden geçirme gibi standart maddeleri, gereksinimlerin detayları, yapılması gerekenler ve gıda güvenliği sistemi alanında çalışmak isteyenler, özellikle başdenetçi olmak isteyenler için bütün ayrıntılara yer verilmektedir.

3. ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitiminin Amacı

Kursiyerlere gıda güvenliği yönetim sistemini denetleyebilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve gıda güvenliği denetçilerini, planlama, denetime hazırlık ve raporlama dahil, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prensiplerine ve uygulamalarına göre eğitmektir.

Uluslararası alanda rekabet edebilmek ve bunun gereği olan belirli standartlarda kaliteli ve nitelikli gıda üretimi yapmak için gıda alanında faaliyet gösteren kuruluşların ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine ihtiyacı vardır.

Rekabet dünyasında profesyonel olarak ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Sistemi Standardı başdenetçisi olmak için standardın ayrıntılarını öğreneceğiniz video dersler, canlı yayınlar, süpervizyon ve sahada karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili senaryolu dersler gibi birçok püf noktaya yer vererek profesyonel olarak 22000:2018 başdenetçisi olmanıza yardımcı olmak amaç edinilmiştir.

4. Katılımcılara Ne Sağlar?

  • Uluslararası ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine göre birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetim yapabilme yetkinliği sağlar.
  • Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlamak için referans noktası olur.
  • Taraf belgelendirme kuruluşları denetçileri ile aynı bakış açısına sahip olabilirsiniz.
  • ISO 22000 GGYS’nin kurulması aşamasında ihtiyacınız olan ileri seviye dokümantasyon bilgisine sahip olmanızı sağlar.
  • GGYS’nin yürütülmesinde görev almak isteyenlere uluslararası bakış açısı kazandırır.
  • Çalıştığınız gıda kuruluşunda bir üst statüye geçebilmeniz için önemli bir avantaj sağlar.
  • 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi başdenetçiliği yaparak ek kazanç sağlamanızın önünü açar.
  • Yetkinliğinizle birlikte denetimlerinizin standart kriterlerine uygun olarak yapılmasını sağlar.
  • Gıda kalitesi alanında yöneticilik pozisyonunda çalışmanın önünü açabilir.
  • Uluslararası Exemplar Global onaylı bir eğitim programının içinde yer alarak özgeçmişinizin güçlenmesini sağlar.
  • Eğitim sertifikanız Üniversite onaylı olacak ve sertifikanız aynı zamanda e-Devlet “Sertifikalarım” bölümünde de yer alacaktır.

5. Kimler Katılabilir?

  • ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi alanında Başdenetçi olmak isteyenler
  • Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Kimyagerler, Biyologlar ve Veterinerler
  • Sektörde 5–7 yıl deneyim kazanmış farklı meslek grupları
  • ISO 22000:2018 GGYS başdenetçisi olmak isteyenler veya gıda güvenliği alanında bilgi ve becerisini geliştirmek isteyenler
  • Toplum sağlığı farkındalığı yüksek işletme sahipleri
  • 18 yaş ve üzeri olan herkes

6. Eğitmen Bilgisi

Tülin Ay

  • 2010 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uygunluk değerlendirme sektörü ile tanışma, belgelendirme sektöründe çalışmaya başlaması ile gerçekleşti. Yönetim sistemi başdenetçilik eğitimlerini ilk aşamada ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına yönelik olarak IRCA onaylı BSI ve SGS gibi kuruluşlarda tamamladı.
  • İlerleyen zamanlarda başdenetçilik alanında yeni gelişmeler doğrultusunda ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, Sosyal Sorumluluk ve FSSC 22000, BRC FOOD & BRC Packaging gibi alanlarında başdenetçilik eğitimlerini tamamladı. Önemli standartlarda entegre denetimlerde aktif rol alarak denetçilik hayatını sürdürmektedir.
  • Denetçilik yanı sıra özel sektörde gıda güvenliği yönetim sistem kurulumunda danışmanlık görevlerini yürütmeyi başardı. Hem denetim tarafına hakim olmak hem de danışmanlık bölümünü yürütmek deneyim açısından daha da güçlenmesine neden oldu. Danışmanlığa ek olarak yönetim sistemleri alanında sayısız bilgilendirme ve başdenetçilik eğitimlerini yürüttü. Tülin Ay, sektöre bilgi becerisi yüksek kişiler yetiştirmek için bilgi becerisini aktarmak için, elinden geleni yapmaya devam etmektedir.
  • Belgelendirme sektöründen akreditasyon gerekliliklerine hakim olmakla birlikte halen özel sektörde hizmet veren bir belgelendirme kuruluşunda belgelendirme müdürü olarak görevine devam etmektedir. Bu alanda belgelendirme müdürü olarak yetkin denetim yapılmasına yönelik denetçi yetiştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir.

7. Eğitim İçeriği ve Modüller

  • Genel Bilgilendirme
  • Başdenetçilik Nedir
  • ISO 22000:2018 Genel Bakış ve Kapsam
  • ISO 22000 Terimlerin Anlamları
  • ISO 22000 Standart Maddelerine Genel Bakış ve PUKO İlişkisi
  • Kuruluşun Bağlamı-İlk Dört Madde
  • Liderlik-Politika ve Sorumluluklar
  • Planlama
  • Yedi Destek Maddesi
  • Çalışmanın Planlanması ve Kontrolü
  • Ön Gereksinim Programı
  • İzlenebilirlik Sisteminin Kurulması
  • Acil Durumlara Hazırlık ve Müdahale
  • Tehlike Analizi Ön Çalışmaları
  • Tehlike Analizinin Belirlenmesi
  • İzleme ve Ölçmenin Kontrolü
  • Operasyonel Ön Gereksinim Planları ve Tehlike Kontrollerinin Doğrulanması
  • Ürün ve Proses Uygunsuzluklarının Kontrolü
  • İç Tetkik
  • Yönetimin Gözden Geçirilmesi
  • İyileştirme
  • ISO 22000 Denetiminde Kullanılacak Standartlar
  • Proses Yaklaşımı ve Denetime Uygulanması
  • Denetimin Döngüsü, Parametreleri ve Kapsamı
  • Tetkik Prensipleri ve Tetkikçilerin Sorumluluğu
  • Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirmesi
  • Denetim Faaliyetlerine Genel Bakış
  • Risk Temelli Denetim Yaklaşımı
  • Aşama I Denetiminin Amacı
  • Doküman Gözden Geçirmeleri ve Değerlendirmeleri
  • Aşama I Denetim Raporu
  • Aşama II Denetimine Hazırlık
  • Soru Listesi Kullanılması
  • Aşama II Denetiminin Aşamaları
  • Açılış Toplantısı
  • Delile Dayalı Denetim Yaklaşımı
  • Bilgi Toplama ve Değerlendirme
  • Saha Denetiminde Davranış ve İletişim
  • Çatışma Yönetimi
  • Denetim Delillerinin Değerlendirilmesi ve Ekip Toplantıları
  • Gözlem ve İyileştirme Fırsatları
  • Minör ve Majör Uygunsuzluklar
  • Denetimin Gözden Geçirilmesi
  • Kapanış Toplantısı
  • Denetim Raporunun Hazırlanması
  • Uygunsuzluklara Karar Verme
  • Madde 4–8 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  • Tehlikelerin Değerlendirilmesi ve Ön Hazırlık Çalışmaları
  • Tehlike Analizlerinin Yapılması
  • Tehlike Kontrol Planları ve Uygulama Örnekleri
  • PRP’ler ve İzleme Ölçme Kontrolü
  • Ürün ve Süreç Uygunsuzluklarının Kontrolü
  • Düzeltici Faaliyetler
  • Potansiyel Güvenli Olmayan Ürünlerin Ele Alınması
  • İç Tetkik
  • Yönetim Gözden Geçirme
  • İyileştirme
  • PUKO Çevrimi
  • Risk Temelli Düşünme
  • Denetimde Raporların Hazırlanması ve Sonuç Karar Mekanizması
  • Uzaktan Denetim Uygulamaları
  • Denetim Gerçekleştirme Özet
  • Uygunsuzluk ve Gözlem Örnekleri
  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve GGYS Doküman Örnekleri
  • Senaryolu Dersler: Açılış Toplantısı, Üst Yönetim Görüşmesi, Üretim Müdürü Görüşmesi, Kalite Kontrol Sorumlusu Görüşmesi, Satın Alma Sorumlusu Görüşmesi, Denetim Esnasında Oluşan Uygunsuzlukların Ele Alınışı, Denetçilerin Paylaşım Toplantısı, Kapanış Toplantısı

Yorumlar

Paylaş:

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM