ISO 22000 2018 BAŞDENETÇİ EĞİTİMİ

4,6 (1700 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 04/2025
 Türkçe

ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA EĞİTİMİ
eğitimimize göz atabilirsiniz.

ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitiminin Amacı Nedir?

Kursiyerlere gıda güvenliği yönetim sistemini denetleyebilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve gıda güvenliği denetçilerini, planlama, denetime hazırlık ve raporlama dahil, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prensiplerine ve uygulamalarına göre eğitmektir.

Uluslararası alanda rekabet edebilmek ve bunun gereği olan belirli standartlarda kaliteli ve nitelikli gıda üretimi yapmak için gıda alanında faaliyet gösteren kuruluşların ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine ihtiyacı vardır.

Rekabet dünyasında profesyonel olarak ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Sistemi Standardı başdenetçisi olmak için standardın ayrıntılarını öğreneceğiniz video dersler, canlı yayınlar, süpervizyon ve sahada karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili senaryolu dersler gibi birçok püf noktaya yer vererek profesyonel olarak 22000:2018 başdenetçisi olmanıza yardımcı olmak amaç edinilmiştir.

 

 

ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi Katılımcılara Ne Sağlar?

• Uluslararası ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine göre birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetim yapabilme yetkinliği sağlar.

•  Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlamak için referans noktanız olur.

• Taraf belgelendirme kuruluşları denetçileri ile aynı bakış açısına sahip olabilirsiniz.

•ISO 22000 GGYS’nin kurulması aşamasında ihtiyacınız olan ileri seviye dokümantasyon bilgisine sahip olmanızı sağlar.

• GGYS’nin yürütülmesinde görev almak isteyenlere uluslararası bakış açısına sahip olmasını sağlar.

• Çalıştığınız gıda kuruluşunda bir üst statüye geçebilmeniz için önemli bir avantaj sağlar.

• 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi başdenetçiliği yaparak ek kazanç sağlamanızın önünü açar.

• Yetkinliğinizle birlikte denetimlerinizin standart kriterlerine uygun olarak yapmanız için gereken ayrıntılara sahip olmanızı sağlar.

• Gıda kalitesi alanında yöneticilik pozisyonunda çalışmanın önünü açabilirsiniz.

• Uluslararası Exemplar Global onaylı bir eğitim programının içinde yer alarak özgeçmişinizin güçlenmesini sağlar.

• Eğitim sertifikanız Üniversite onaylı olacak ve sertifikanız aynı zamanda e-devlette sertifikalarım bölümünde de yer alacaktır.

 

 

ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimine Kimler Katılabilir?

  • Eğitim programını, özellikle ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi alanında Başdenetçi olmak isteyen; Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Kimyagerler, Biyologlar ve Veterinerler tercih etmektedir.
  • Gıda güvenliği risk sınıflarına göre yıllar değişmekle birlikte özellikle sektörde 5-7 yıl arası deneyim kazanmış farklı meslek grupları da ISO 22000 başdenetçisi olmak için uluslararası geçerli ve üniversite onaylı ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimiyle ilk adımı atabilirler.
  • Sadece ISO 22000:2018 GGYS başdenetçisi olmak isteyenler değil, aynı zamanda gıda güvenliği alanında bilgi ve becerisini geliştirmek ve gıda sektöründe sağlıklı ve güvenli gıda üretimi yapmak isteyen bireylerde bu eğitim programından faydalanabilmektedir.
  • Toplum sağlığı farkındalığı yüksek işletme sahipleri, gıda güvenliğini anlamak ve toplumun yaşam çıtasını yükseltmek için eğitim programımızı tercih etmektedir.
  • Eğitim programına kayıt olmak için 18 yaş ve üzeri olması gerekmektedir.

 

ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitim İçeriği

  1. Genel Bilgilendirme
  2.  Başdenetçilik Nedir
  3.  ISO 22000-2018 Genel Bakış ve Kapsam
  4.  ISO 22000 Terimlerin Anlamları
  5.  ISO 22000 Standart Maddelerine Genel Bakış ve PUKO İlişkisi
  6. Kuruluşun Bağlamı-İlk Dört Maddesi
  7.  Liderlik-Politika Sorumluluklar
  8.  Planlama
  9.  Yedi Destek Maddesi
  10.  Çalışmanın Planlanması ve Kontrolü
  11.  Ön Gereksinim Programı
  12.  İzlenebilirlik Sisteminin Kurulması
  13.  Acil Durumlara Hazırlık ve Müdahale
  14.  Tehlike Analizi Ön Çalışmaları
  15.  Tehlike Analizinin Belirlenmesi
  16.  İzleme ve Ölçmenin Kontrolü
  17.  Operasyonel Ön Gereksinim Planları ve Tehlike Kontrollerinin Doğrulanma
  18.  Ürün ve Proses Uygunsuzluklarının Kontrolü
  19.  İzleme Ölçme Analiz Değerlendirme
  20.  9.2 İç Tetkik Maddesi
  21.  Yönetimin Gözden Geçirilmesi
  22. 22. İyileştirme
  23. ISO 22000 Denetiminde Kullanılacak Standartlar
  24. Proses Yaklaşımı ve Denetime Uygulanması
  25. Denetimin Döngüsü-Parametreleri ve Kapsamı
  26. Tetkik Prensipleri ve Tetkikçilerin Sorumluluğu
  27. Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirmesi
  28. Denetim Faaliyetlerine Genel Bakış
  29. Risk Temelli Denetim Yaklaşımı
  30. Aşama Bir Denetiminin Amacı
  31. Doküman Gözden Geçirmeleri ve Değerlendirmeleri
  32. Aşama I Denetim Raporu
  33. Aşama II Denetimine Hazırlık
  34. Soru Listesi Kullanılması
  35. Aşama II Denetiminin Aşamaları
  36. Açılış Toplantısının Yapılması I
  37. Açılış Toplantısının Yapılması II
  38. Delile Dayalı Denetim Yaklaşımı
  39. Bilgi Toplama Değerlendirme
  40. Saha Denetiminde Davranış ve İletişim
  41. Çatışma Yönetimi
  42. Denetim Delillerinin Değerlendirilmesi Ekip Toplantıları
  43. Gözlem ve İyileştirme Fırsatları
  44. Minör ve Majör Uygunsuzluk
  45. Denetimin Gözden Geçirilmesi
  46. Kapanış Toplantısı
  47. Denetim Raporunun Hazırlanması
  48. Denetimin Sonlandırılması
  49. Uygunsuzluklara Karar Verme ve Uygunsuzluk Çeşitleri
  50. Denetimde Dikkat Edilecek Hususlar
  51. Madde 4 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  52. Madde-5 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  53. Madde-6 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  54. Madde-7 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  55. Madde-8.1-8.2 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  56. Madde 8.3-8.4 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
  57. Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları I 8.5.1.1-8.5.1.2
  58. Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları II 8.5.1.3-8.5.1.4
  59. Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları III 8.5.1.5
  60. Tehlike Analizlerinin Yapılması-Genel 8.5.2.1
  61. Tehlikenin Değerlendirilmesi 8.5.2.3-8.5.3
  62. Tehlike Kontrol Planı I 8.5.4
  63. Tehlike Kontrol Planı II 8.5.4
  64. Tehlike Kontrol Planı III 8.5.4
  65. Tehlike Kontrol Planının Uygulanması 8.5.4.5
  66. Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Pişirme
  67. Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Ön Soğutma
  68. Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Soğutma
  69. Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Depolama
  70. PRP’ler ve Tehlike Kontrol Planında Belirtilen Bilgilerin Güncellenmesi-8.6
  71.  İzleme Ölçme Kontrolü-8.7
  72. PRP’ler ve Tehlike Kontrol Planı İle İlgili Doğrulama-8.8
  73. Ürün ve Süreç Uygunsuzluklarının Kontrolü-8.9
  74. Düzeltmeler Düzeltici Faaliyetler-8.9.2-8.9.3
  75. Potansiyel Güvenli Olmayan Ürünlerin Ele Alınması-8.9.4
  76. İzleme Ölçme Analiz Değerlendirme-9.1
  77. İç Tetkik-9.2
  78. Yönetim Gözden Geçirme-9.3
  79. İyileştirme 10
  80. PUKO Çevrimi
  81. Risk Temelli Düşünme
  82. Denetimde Raporların Hazırlanması ve Denetim Sonuç Karar Mekanizması
  83. Uzaktan Denetim Uygulamaları
  84. Denetim Gerçekleştirme Özet
  85. Uygunsuzluk Örnekleri
  86. Gözlem Örnekleri
  87. Dokümante Edilmiş Bilgi ve GGYS Doküman Örnekleri
  88. Açılış Toplantısı Senaryo
  89. Üst Yönetim Görüşmesi Senaryo
  90. Üretim Müdürü Görüşme Senaryo
  91. Kalite Kontrol Sorumlusu Görüşme Senaryo
  92. Satın Alma Sorumlusu Görüşme Senaryo
  93. Denetim Esnasında Oluşan Uygunsuzluklar Senaryo
  94. Denetçilerin Paylaşım Toplantısı Senaryo
  95. Denetim Esnasında Ortaya Çıkan Uygunsuzluğun Ele Alınışı Senaryo
  96. Rehberler ve Gözlemcilerin Rolleri Senaryo
  97. PRP’lerin ve Tehlike Planlarının İncelenmesi Senaryo
  98. Kapanış Toplantısı Öncesi Denetçi Paylaşım Toplantısı Senaryo
  99. Kapanış Toplantısının Yapılması Senaryo

 

EĞİTMEN: TÜLİN AY

2010 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uygunluk değerlendirme sektörü ile tanışma, belgelendirme sektöründe çalışmaya başlaması ile gerçekleşti. Yönetim sistemi başdenetçilik eğitimlerini ilk aşamada ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına yönelik olarak IRCA onaylı BSI ve SGS gibi kuruluşlarda tamamladı.

İlerleyen zamanlarda başdenetçilik alanında yeni gelişmeler doğrultusunda ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, Sosyal Sorumluluk ve FSSC 22000, BRC FOOD & BRC Packaging gibi alanlarında başdenetçilik eğitimlerini tamamladı. Önemli standartlarda entegre denetimlerde aktif rol alarak denetçilik hayatını sürdürmektedir.

Denetçilik yanı sıra özel sektörde gıda güvenliği yönetim sistem kurulumunda danışmanlık görevlerini yürütmeyi başardı. Hem denetim tarafına hakim olmak hem de danışmanlık bölümünü yürütmek deneyim açısından daha da güçlenmesine neden oldu. Danışmanlığa ek olarak yönetim sistemleri alanında sayısız bilgilendirme ve başdenetçilik eğitimlerini yürüttü. Tülin Ay, sektöre bilgi becerisi yüksek kişiler yetiştirmek için bilgi becerisini aktarmak için, elinden geleni yapmaya devam etmektedir.

Belgelendirme sektöründen akreditasyon gerekliliklerine hakim olmakla birlikte halen özel sektörde hizmet veren bir belgelendirme kuruluşunda belgelendirme müdürü olarak görevine devam etmektedir. Bu alanda belgelendirme müdürü olarak yetkin denetim yapılmasına yönelik denetçi yetiştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir.

 

99 MODÜL

TOPLAM: 131 SAAT EĞİTİM

Yorumlar

Paylaş:

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM