ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitiminin Amacı Nedir?
Kursiyerlere gıda güvenliği yönetim sistemini denetleyebilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve gıda güvenliği denetçilerini, planlama, denetime hazırlık ve raporlama dahil, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prensiplerine ve uygulamalarına göre eğitmektir.
Uluslararası alanda rekabet edebilmek ve bunun gereği olan belirli standartlarda kaliteli ve nitelikli gıda üretimi yapmak için gıda alanında faaliyet gösteren kuruluşların ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine ihtiyacı vardır.
Rekabet dünyasında profesyonel olarak ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Sistemi Standardı başdenetçisi olmak için standardın ayrıntılarını öğreneceğiniz video dersler, canlı yayınlar, süpervizyon ve sahada karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili senaryolu dersler gibi birçok püf noktaya yer vererek profesyonel olarak 22000:2018 başdenetçisi olmanıza yardımcı olmak amaç edinilmiştir.
ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi Katılımcılara Ne Sağlar?
• Uluslararası ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine göre birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetim yapabilme yetkinliği sağlar.
• Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlamak için referans noktanız olur.
• Taraf belgelendirme kuruluşları denetçileri ile aynı bakış açısına sahip olabilirsiniz.
•ISO 22000 GGYS’nin kurulması aşamasında ihtiyacınız olan ileri seviye dokümantasyon bilgisine sahip olmanızı sağlar.
• GGYS’nin yürütülmesinde görev almak isteyenlere uluslararası bakış açısına sahip olmasını sağlar.
• Çalıştığınız gıda kuruluşunda bir üst statüye geçebilmeniz için önemli bir avantaj sağlar.
• 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi başdenetçiliği yaparak ek kazanç sağlamanızın önünü açar.
• Yetkinliğinizle birlikte denetimlerinizin standart kriterlerine uygun olarak yapmanız için gereken ayrıntılara sahip olmanızı sağlar.
• Gıda kalitesi alanında yöneticilik pozisyonunda çalışmanın önünü açabilirsiniz.
• Uluslararası Exemplar Global onaylı bir eğitim programının içinde yer alarak özgeçmişinizin güçlenmesini sağlar.
• Eğitim sertifikanız Üniversite onaylı olacak ve sertifikanız aynı zamanda e-devlette sertifikalarım bölümünde de yer alacaktır.
ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimine Kimler Katılabilir?
- Eğitim programını, özellikle ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi alanında Başdenetçi olmak isteyen; Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Kimyagerler, Biyologlar ve Veterinerler tercih etmektedir.
- Gıda güvenliği risk sınıflarına göre yıllar değişmekle birlikte özellikle sektörde 5-7 yıl arası deneyim kazanmış farklı meslek grupları da ISO 22000 başdenetçisi olmak için uluslararası geçerli ve üniversite onaylı ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimiyle ilk adımı atabilirler.
- Sadece ISO 22000:2018 GGYS başdenetçisi olmak isteyenler değil, aynı zamanda gıda güvenliği alanında bilgi ve becerisini geliştirmek ve gıda sektöründe sağlıklı ve güvenli gıda üretimi yapmak isteyen bireylerde bu eğitim programından faydalanabilmektedir.
- Toplum sağlığı farkındalığı yüksek işletme sahipleri, gıda güvenliğini anlamak ve toplumun yaşam çıtasını yükseltmek için eğitim programımızı tercih etmektedir.
- Eğitim programına kayıt olmak için 18 yaş ve üzeri olması gerekmektedir.
ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitim İçeriği
- Genel Bilgilendirme
- Başdenetçilik Nedir
- ISO 22000-2018 Genel Bakış ve Kapsam
- ISO 22000 Terimlerin Anlamları
- ISO 22000 Standart Maddelerine Genel Bakış ve PUKO İlişkisi
- Kuruluşun Bağlamı-İlk Dört Maddesi
- Liderlik-Politika Sorumluluklar
- Planlama
- Yedi Destek Maddesi
- Çalışmanın Planlanması ve Kontrolü
- Ön Gereksinim Programı
- İzlenebilirlik Sisteminin Kurulması
- Acil Durumlara Hazırlık ve Müdahale
- Tehlike Analizi Ön Çalışmaları
- Tehlike Analizinin Belirlenmesi
- İzleme ve Ölçmenin Kontrolü
- Operasyonel Ön Gereksinim Planları ve Tehlike Kontrollerinin Doğrulanma
- Ürün ve Proses Uygunsuzluklarının Kontrolü
- İzleme Ölçme Analiz Değerlendirme
- 9.2 İç Tetkik Maddesi
- Yönetimin Gözden Geçirilmesi
- 22. İyileştirme
- ISO 22000 Denetiminde Kullanılacak Standartlar
- Proses Yaklaşımı ve Denetime Uygulanması
- Denetimin Döngüsü-Parametreleri ve Kapsamı
- Tetkik Prensipleri ve Tetkikçilerin Sorumluluğu
- Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirmesi
- Denetim Faaliyetlerine Genel Bakış
- Risk Temelli Denetim Yaklaşımı
- Aşama Bir Denetiminin Amacı
- Doküman Gözden Geçirmeleri ve Değerlendirmeleri
- Aşama I Denetim Raporu
- Aşama II Denetimine Hazırlık
- Soru Listesi Kullanılması
- Aşama II Denetiminin Aşamaları
- Açılış Toplantısının Yapılması I
- Açılış Toplantısının Yapılması II
- Delile Dayalı Denetim Yaklaşımı
- Bilgi Toplama Değerlendirme
- Saha Denetiminde Davranış ve İletişim
- Çatışma Yönetimi
- Denetim Delillerinin Değerlendirilmesi Ekip Toplantıları
- Gözlem ve İyileştirme Fırsatları
- Minör ve Majör Uygunsuzluk
- Denetimin Gözden Geçirilmesi
- Kapanış Toplantısı
- Denetim Raporunun Hazırlanması
- Denetimin Sonlandırılması
- Uygunsuzluklara Karar Verme ve Uygunsuzluk Çeşitleri
- Denetimde Dikkat Edilecek Hususlar
- Madde 4 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Madde-5 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Madde-6 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Madde-7 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Madde-8.1-8.2 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Madde 8.3-8.4 Mülakatta Ele Alınacak Hususlar
- Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları I 8.5.1.1-8.5.1.2
- Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları II 8.5.1.3-8.5.1.4
- Tehlikelerin Değerlendirilmesi İçin Ön Hazırlık Çalışmaları III 8.5.1.5
- Tehlike Analizlerinin Yapılması-Genel 8.5.2.1
- Tehlikenin Değerlendirilmesi 8.5.2.3-8.5.3
- Tehlike Kontrol Planı I 8.5.4
- Tehlike Kontrol Planı II 8.5.4
- Tehlike Kontrol Planı III 8.5.4
- Tehlike Kontrol Planının Uygulanması 8.5.4.5
- Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Pişirme
- Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Ön Soğutma
- Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Soğutma
- Tehlike Kontrol Planı Örnek Anlatımı-Depolama
- PRP’ler ve Tehlike Kontrol Planında Belirtilen Bilgilerin Güncellenmesi-8.6
- İzleme Ölçme Kontrolü-8.7
- PRP’ler ve Tehlike Kontrol Planı İle İlgili Doğrulama-8.8
- Ürün ve Süreç Uygunsuzluklarının Kontrolü-8.9
- Düzeltmeler Düzeltici Faaliyetler-8.9.2-8.9.3
- Potansiyel Güvenli Olmayan Ürünlerin Ele Alınması-8.9.4
- İzleme Ölçme Analiz Değerlendirme-9.1
- İç Tetkik-9.2
- Yönetim Gözden Geçirme-9.3
- İyileştirme 10
- PUKO Çevrimi
- Risk Temelli Düşünme
- Denetimde Raporların Hazırlanması ve Denetim Sonuç Karar Mekanizması
- Uzaktan Denetim Uygulamaları
- Denetim Gerçekleştirme Özet
- Uygunsuzluk Örnekleri
- Gözlem Örnekleri
- Dokümante Edilmiş Bilgi ve GGYS Doküman Örnekleri
- Açılış Toplantısı Senaryo
- Üst Yönetim Görüşmesi Senaryo
- Üretim Müdürü Görüşme Senaryo
- Kalite Kontrol Sorumlusu Görüşme Senaryo
- Satın Alma Sorumlusu Görüşme Senaryo
- Denetim Esnasında Oluşan Uygunsuzluklar Senaryo
- Denetçilerin Paylaşım Toplantısı Senaryo
- Denetim Esnasında Ortaya Çıkan Uygunsuzluğun Ele Alınışı Senaryo
- Rehberler ve Gözlemcilerin Rolleri Senaryo
- PRP’lerin ve Tehlike Planlarının İncelenmesi Senaryo
- Kapanış Toplantısı Öncesi Denetçi Paylaşım Toplantısı Senaryo
- Kapanış Toplantısının Yapılması Senaryo
EĞİTMEN: TÜLİN AY
2010 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uygunluk değerlendirme sektörü ile tanışma, belgelendirme sektöründe çalışmaya başlaması ile gerçekleşti. Yönetim sistemi başdenetçilik eğitimlerini ilk aşamada ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına yönelik olarak IRCA onaylı BSI ve SGS gibi kuruluşlarda tamamladı.
İlerleyen zamanlarda başdenetçilik alanında yeni gelişmeler doğrultusunda ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, Sosyal Sorumluluk ve FSSC 22000, BRC FOOD & BRC Packaging gibi alanlarında başdenetçilik eğitimlerini tamamladı. Önemli standartlarda entegre denetimlerde aktif rol alarak denetçilik hayatını sürdürmektedir.
Denetçilik yanı sıra özel sektörde gıda güvenliği yönetim sistem kurulumunda danışmanlık görevlerini yürütmeyi başardı. Hem denetim tarafına hakim olmak hem de danışmanlık bölümünü yürütmek deneyim açısından daha da güçlenmesine neden oldu. Danışmanlığa ek olarak yönetim sistemleri alanında sayısız bilgilendirme ve başdenetçilik eğitimlerini yürüttü. Tülin Ay, sektöre bilgi becerisi yüksek kişiler yetiştirmek için bilgi becerisini aktarmak için, elinden geleni yapmaya devam etmektedir.
Belgelendirme sektöründen akreditasyon gerekliliklerine hakim olmakla birlikte halen özel sektörde hizmet veren bir belgelendirme kuruluşunda belgelendirme müdürü olarak görevine devam etmektedir. Bu alanda belgelendirme müdürü olarak yetkin denetim yapılmasına yönelik denetçi yetiştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir.
99 MODÜL
TOPLAM: 131 SAAT EĞİTİM
Yorumlar