Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimi Nedir?
İletişimin tanım olarak ne anlama geldiğini birçoğumuz biliyoruz. Bireyin sahip olduğu her türlü duygu, düşünce veya bilginin farklı yollarla karşı tarafa aktarılmasına iletişim deniyor. Peki, çevremizle kurduğumuz her iletişimin dinamiği birbiriyle benzer mi? Örneğin yetişkinler olarak kullandığımız iletişim diliyle; çocuklara yönelik kullandığımız dil arasındaki farklılıklar veya benzerlikler nelerdir? Bu soruya vereceğimiz yanıt muhakkak her ikisinin birbirinden farklı seyredeceğini bilmektedir.
İletişim söz konusu olduğunda içerisinde sözlü ve sözsüz birçok unsuru barındırır. Beden duruşu, jest ve mimikler, göz kontağı gibi… Dolayısıyla özellikle kelime dağarcığı, sözcük bilgisi henüz tam anlamıyla gelişmemiş olan çocuklar için iletişimin sözsüz boyutu da büyük önem teşkil etmektedir.
Çocuklarla Etkili İletişim Eğitiminin Amacı Nedir?
Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimi sayesinde çocuklarla kurduğumuz iletişimde dikkat etmemiz gereken temel nüansların öğrenilmesini hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda alacağınız eğitim gerek birer eğitimci olarak öğrencilerinizle gerek ebeveyn olarak kendi çocuklarınızla gerekse bir yetişkin olarak hitap ettiğiniz her çocukla doğru, sağlıklı ve işlevsel bir iletişim dili kullanmanızda size rehberlik edecek.
Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimi Katılımcılara Ne Sağlar?
• Çocuklarla Etkili İletişim Eğitiminin önemli hususlarını, mesleki bilgi ve teknik alt yapıyı öğrenerek kariyerinizde emin adımlarla yetkinliğe ulaşacaksınız.
• Başarıya giden yolda üniversite onaylı sertifikanızla daha güçlü adımlar atacaksınız.
• Mesleki alanda gelişmeleri takip edebilecek ve bunları uygulayabileceksiniz.
• Belli saat dilimleriyle kısıtlanmış eğitimler yerine, kendi hızınızda ilerleyebilir ve dilediğiniz yerden eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu sayede, eğitim sürecinizi tamamen kendi programınıza göre tasarlayarak kişisel programınıza ve kendi takviminize en uygun zamanlarda öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.
Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimine Kimler Katılabilir?
•Ebeveynler, Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Rehber Öğretmenler, Aile Danışmanları, Psikiyatristler, Sosyal Hizmet Uzmanları, Özel Eğitim Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri ve çocukları ile ilgili kendilerini geliştirmek isteyen tüm ebeveynler bu eğitime katılım sağlayabilirler.
EĞİTMEN: UZMAN KLİNİK PSİKOLOG MELTEM CIBIR
2014 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesinde (Eastern Mediterranean University) psikoloji lisans eğitimine başlamıştır. Üniversite hayatının ilk yılında yüksek ortalama yaparak Honour öğrencisi olmuş ve 2014 yılında başladığı lisans eğitimini 2018 yılında bitirerek mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı sene içerisinde 2 yıllık yüksek lisans programı olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kaydolmuş ve üstün başarı göstererek yüksek lisans sürecini 1.5 yılda tamamlamıştır. Enstitü Disleksi merkezindeki bilgileri kapsamında disleksi ve DEHB tanısı almış olan çocukların kaygı seviyesi üzerine araştırmalar yapmıştır. Tez sürecinin tamamlanmasıyla uzmanlığını ve klinik psikolog unvanını almaya hak kazanmıştır.
Akademi Disleksi tarafından verilen PREP Okumayı İyileştirme Programına kayıt olarak uygulayıcı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Disleksi tanısı alan çocuklar ile birlikte PREP ve GETAP Müdahale Programlarını uygulayarak okumayı geliştirme, güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları yapmıştır. Aynı zamanda MOXO Dikkat Testi ve diğer projektif testlerden destek almıştır.
Türkoğlu Rehabilitasyon Merkezinde fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarla çalışmıştır. Psikososyal durum analizlerinde bulunarak çocuklar ile birlikteyken duygu düzenleme, özgüven gelişimi, benlik saygısı gibi alanları iyileştirmeye yönelik seanslar gerçekleştirmiştir. 2021 senesi içerinde Oyun Terapisi, Masal Terapisi ve Öğrenci Koçluğu eğitimlerini de tamamlayarak oyun ve masal terapisti unvanlarını almıştır.
Ebeveynler İçin Masal Terapisinin Evde Kullanımı eğitimine katılarak ebeveynlere danışmanlık hizmetinde bulunmaya devam etmiştir. Rehabilitasyon merkezindeki deneyimlerinden sonra çalıştığı şirkette iş yerinde motivasyon, stres yönetimi, ikna psikolojisi gibi konularda sunumlar yaparak ve eğitimler vererek endüstri psikolojisi alanında gelişim göstermiştir. Şirketlerde Endüstri Psikolojisi Alanında Çalışmak İsteyen Psikologlar İçin Mesleki Destek konulu eğitim programına katılarak iş yeri psikoloğu olarak faaliyetlerde bulunmuştur. Aktif olarak Bilginet Akademi bünyesinde faaliyet göstermekte ve bireysel terapi, çift terapisi, çocuk ve ergen, ebeveyn danışmanlığı alanlarında danışanlarını görmeye devam etmektedir.
20 MODÜL
TOPLAM: 24 SAAT EĞİTİM
Yorumlar