Uygulamalı Kişisel Veri Hukuku Eğitimi

Sertifika Programı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Bilim Akademik Eğitim Merkezi işbirliği ile 24-25 Nisan – 01-02 Mayıs tarihlerinde, 15 saatlik Uygulamalı Kişisel Veri Hukuku Sertifikalı Eğitim Programı gerçekleştirilecektir.
Kişisel Veri Hukuku Uyum Süreci konusunda yıllardır özel sektöre danışmanlık hizmeti veren eğitimciler tarafından hazırlanan eğitim programı, kişisel veri hukukunun gelişimi, genel ilkeleri, temel kavramları gibi Kişisel Veri Hukuku hakkında genel bir çerçeve çizmenin yanı sıra; ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerinin e-ticaret, insan kaynakları ve sosyal medya gibi alanlara etkileri üzerine de yoğunlaşıyor.

1. Gün

Programın Tanıtımı, tanışma, oryantasyon
Seviye Belirleme Testi
Kişisel Veri Hukukunun Tarihsel Gelişimi
Kişisel Veri Hukukunun Temel Kavramları ve İlkeler

2. Gün

Kişisel Sağlık Verilerin Korunması
E-Ticaret ve Kişisel Veri Hukuku
İnsan Kaynakları ve Kişisel Veri Hukuku
Sosyal Medya ve Kişisel Veri Hukuku
Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ve KVKK

3. Gün

VERBİS Kayıt Prosedürü
(Uygulamalı – kayıt işleminin tüm detaylarını canlı bir şekilde aktaracağız.)
Aydınlatma ve Açık Rıza Metinleri
UYGULAMA: Örnek Olaylar Üzerinden Aydınlatma ve Açık Rıza Metinleri Hazırlama
Örnek Aydınlatma ve Açık Rıza Metinlerinin Değerlendirilmesi
Veri Envanteri Hazırlama Yazılımları
Veri Envanteri Nasıl Hazırlanır?
Veri Politikası
Kişisel Veri Hukukunda
Teknik Eğitimler
Alınması Gereken Önlemler

4. Gün

Kişisel Veri Hukukunda Cezai Sorumluluk Suçlar ve Cezalar
Verilerin Silinmesi, Anonim Hale Getirilmesi ve Yok Edilmesi
Veri İmha Politikası
Kişisel Veri Mevzuatına Uyum Danışmanlığı Metodolojisi
Sertifika Yeterlilik Testi

Eğitimimize Kimler Kaydolmalı?
• Hukuk Fakültesi Öğrencileri, Avukatlar, Hukuk Müşavirleri,
• İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Departmanları Çalışanları ve Yöneticileri
• Kişisel Veri Sorumluları ve Veri Sorumlusu Tüzel Kişilerin Çeşitli Yöneticileri
• Bilgi İşlem Departmanları Çalışanlar ve Yöneticileri ile diğer teknik personel
• KVKK Konusuyla ilgilenen diğer kişiler

Kontenjanımız sınırlıdır.

Eğitim ücreti KDV dahil 850,00 TL’dir.

Stajyer Avukatlar, 24 yaş altındaki öğrenciler ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Bilim Akademik Eğitim Merkezinden daha önce eğitim almış kişilere %15 İndirim uygulanır.

Sertifika Şartları Nelerdir?

Eğitimde devam zorunluluğu bulunmakta olup devam şartını yerine getirip eğitim sonu değerlendirme sınavında %70 başarı gösteren katılımcılara İstanbul Ticaret Üniversitesi ve BAEM tarafından ortaklaşa düzenlenen sertifikalar verilecektir.

Eğitmenlerimiz
Emre Can Sepetçi | Avukat | Baem Kurucu Ortak |Kişisel Veri Hukuku Genel İlkeler ve Veri Politikaları
Verim Kepekçi | Mühendis | Baem Kurucu Ortak | Kişisel Veri Mevzuatına Uyum Danışmanlığı
Metodolojisi
Yusuf Mansur Özer | Avukat – Yazar | KVKK Genel Esaslar – Politikalar
Murat Akçiçek | 6Kare Yazılım | İşletmeler için KVKK Süreç Yönetim Yazılımları
Yunus Emre Demirhan | Mühendis | KVKK Kapsamında Alınması Gereken Teknik Tedbirler
Mine Kepekçi | Eğitimci |İnsan Kaynakları, Sosyal Medya ve KVKK
Emincan Gülışık | Avukat | Kişisel Veri Hukukunda Cezai Sorumluluk Suçlar ve Cezalar
Bade Başkan | Baem Eğitmen | GDPR ve KVKK Farklar Benzerlikler

15 Saatlik eğitim süresince programın moderatörlüğü Av. Emre Can Sepetçi tarafından yapılacaktır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans öğrencisiyim, KVKK mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili genel bilgi sahibi olmak amacıyla bu eğitime katılmak istiyorum

Merhaba, Kayıt sekmesinden ön kaydınızı oluşturursanız, bilgilendirme maili gönderebiliriz.